top of page
Seniorisoliu Kodit

ARVOT JA IDEA

SenioriSolu Kodit - Iloa asumiseen

Arvot ja idea: Image

Vuokra-asunnotYhteisöllinen asuminen - OmistusasunnotTapahtumat

Arvot ja idea: Text
Arvot ja idea: Video
 SenioriSolu Kodit 160.jpg

TOIMINNAN POHJANA

Lähtökohtana SenioriSolu Kotien toiminnan pohjana ovat olleet ikääntyvien asumiseen liittyvät tutkimukset ja raportit, sekä kehitysyhteistyö yli toimialarajojen.


Esimerkkinä kaksi merkittävää tutkimustyötä ikääntyvien asumisen ympärillä.

Selvitys senioriasumisen trendeistä ja innovaatioista (Anu Raappana ja Riikka Tiitta, 2008), sekä ympäristöministeriön teettämä ASUVA hanketutkimus, joka toteutettiin 6/2016 – 4/2017.

Lisää toiminnan lähtökohtiin liittyvää materiaalia löydät täältä.

 SenioriSolu Kodit 310.jpg

ARVOT JA IDEA

 • SenioriSolu Kodit on syntynyt ratkaisukeskeisten arvojen ympärille. Tarkoituksena on vahvistaa yhteiskunnan ja yksilön toiminnan ydintä tarjoamalla turvallista asumista eri ikäisille.

 • Seniorit ovat aktiivisia palveluiden käyttäjiä. SenioriSolut Kodit tarjoaa asiakkailleen turvallisen kodin. SenioriSolu Kodit ei tuota hoivapalveluja. Asukkaat saavat oman tarpeen mukaan tilata asumis- ja terveyspalveluita, haluamaltaan palveluntarjoajalta..

 • Arvopohjaisella toiminnalla olemme ratkaisemassa nyky-yhteiskuntamme asumisen ongelmakohtia: nykyään ihmiset ovat yksinäisiä, väestö ikääntyy, syntyvyys laskee sekä terveys- ja sosiaalimenot kasvavat jyrkästi. 

 SenioriSolu Kodit 234.jpg

YMPÄRISTÖN MUUTOS

"Arvopohjaisella toiminnallamme olemme ratkaisemassa nyky-yhteiskuntamme asumisen nopeaa muutosta."

 • Voimavaranamme on vahva yhteistyökyky ja halu saada ihmiset tuntemaan itsensä arvostetuiksi omassa kodissa ja sen ulkopuolella.

 • Keskitymme ikääntyvien ihmisten asumiseen ja pidämme toimintamme laadukkaana, yksinkertaisena ja läpinäkyvänä.

SenioriSolu Kodit.jpg


YHTEISKUNTAVASTUULLISTA ASUNTOJEN TARJONTAA

 • SenioriSolu Kodit edistää yhteiskuntavastuullisesti eri ikäisille tarjottavien asuntojen valikoimaa Suomessa.

 • SenioriSolu Kodit harjoittaa vastuullista liiketoimintaa, jonka ensisijainen tavoite on yhteiskunnallisten asunnon vuokrausprosessin tuottaminen avoimesti ja läpinäkyvästi, sekä innovatiivisten toiminta- ja palvelumallien kehittäminen eri ikäisten ihmisten asumisen parissa.

 • Tavoitteenamme on myötävaikuttaa kuntien sosiaali-ja terveysalan kustannusten hallintaan.

 • SenioriSolu Kodit käyttää suurimman osan voitostaan liikeideansa mukaisen yhteiskunnallisen hyvän tuottamiseen kehittämällä omaa toimintaansa.

Back to School with Mask

TULEVAISUUDEN RAKENTAMINEN JA ENNAKOINTI

 • SenioriSolu Kodit rakentaa tulevaisuutta tunnistaen vahvuuksiaan.

"Väestömme ikääntyy nopeasti. Tilastokeskuksen tietojen mukaan tällä hetkellä yli 65-vuotiaita on Suomessa hieman yli miljoona ja vuoteen 2030 määrän on ennustettu nousevan lähes 1,5 miljoonaan."

 • Huomioimme toiminnassamme sosiaali- ja terveysalan tunnistetut tulevaisuuden ja tämän päivän haasteet, joita ovat muun muassa ikääntyminen, ilmastonmuutos, kestävä kehitys, teknologian kehitys, töiden ja tehtävien automatisointi, yrittäjämäinen tapa toimia ja eriarvoistuminen.

LUE LISÄÄ: MISSIO

Arvot ja idea: News
SenioriSolut15.jpg
Arvot ja idea: Image
bottom of page