top of page

2

Vapaat asunnot

21

Voimassaolevat
asuntohakemukset

Vuokra-asunnon haku: List

ASUNNON HAKU                  ASUINALUEET            ASUNNON VASTAANOTTAMINEN

Vuokra-asunnon haku: Text

HELPPOA JA VAIVATONTA ASUMISTA

Asuminen SenioriSolu Kotien asunnoissa on verrattavissa normaalin vuokra-asumiseen. Vuokran määrä vaihtelee sijainnin, asunnon kunnon ja rakennuksen valmistumisvuoden perusteella.


 • Haluamme, että ihmiset voivat asua omassa kodissa mahdollisimman pitkään ja elää onnellista elämää virikkeellisessä asuinympäristössä, ilman kohtuutomia kustannuksia. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että voit asua vuokra-kodeissamme siellä missä itse haluat, keskellä ihmisten normaalia arkista elämää.


 • SenioriSolu Kotien tarjoamat asuinhuoneistot on valittu ja suunniteltu palvelemaan turvallista, sekä mielekästä kotona asumista mahdollisimman pitkään.

 • Asumisen tueksi SenioriSolu Kotien asukkaat voivat vapaasti valita tarvittavat terveydenhoitopalvelut haluamaltaan palveluntarjoajalta tai SenioriSolu Kotien paikallisilta yhteistyökumppaneilta, Emme tuota hoivapalvelua.

Jatka lukemista
 SenioriSolu Kodit 243.jpg
Vuokra-asunnon haku: About Us
Senioriasunnot lahdessa helsingissä.jpg

ASUNNON HAKU

Asunnonhaku ja muutto, uuteen kotiin on tehty sinulle mahdollisimman helpoksi.

Haet SenioriSolu Kotien asuntoa sähköisellä hakemuslomakkeella.

Hakemuksen voit täyttää nopeasti ja vaivattomasti verkossa.

Voit myös jättää hakemuksen seniorivuokra-asuntoon postittamalla tulostetun ja täytetyn paperihakemuksen toimistoomme. Yhteystiedot löytyvät täältä. Hakemuksen voi täyttää hakija itse tai hakijan läheinen. Hakemuksen jättäminen ei ole sitovaa.


Kun olemme saanet hakemuksesi, pyrimme käsittelemään sen mahdollisimman nopeasti. Olemme yhteydessä, kun etsimänne asunto vapautuu.

Tutustu asuntoihimme tästä.

Asunnot on valikoitu siten, että ne palvelevat asukkaitamme mahdollsimman pitkään.

Vuokra-asunnon haku: About Us

NÄIN HAET ASUNTOA

Tutustu toimintaamme UKK - Usein kysytyt kysymykset osiossa. 

Voit ladata ja tulostaa SenioriSolu Kotien esitteen sen tästä.

 • Hae asuntoa kätevästi verkossa sähköisen asiontipalvelumme kautta.

 • Voit hakea SenioriSolu Kotien huoneistoihin itse tai asianhoitajan kautta.​ Hakemuksen voi täyttää asiakkaan puolesta esimerkiksi omainen, palveluohjaaja tai terveydenhuollon ammattilainen. 

  Otamme yhteyttä,, kun asiakkaan toiveiden mukainen asunto vapautuu ja autamme tarvittaessa myös muuttoavun järjestämisessä. Uuteen asuntoon muuttaminen sujuu rauhallisesti ja helposti.

 • Asunnonhakuprosessi kestää noin 3-6 kuukautta. Hakemus on voimassa 6 kuukautta eikä se sido asiakasta ottamaan tarjoamaamme asuinhuoneistoa vastaan. 

 • Hakijoihin ollaan tarvittaessa yhteydessä hakuprosessin aikana.

Vuokra-asunnon haku: About Us

ASUINYÖHYKKEET

SenioriSolu Kotien asukkaat valikoituvat huoneistoihin asuntohakemusten perusteella.

Hakulomakkeessa esitetään toive asuinvyöhykkeestä. Vuokran määrä vaihtelee sijainnin, asunnon kunnon ja rakennuksen valmistumisvuoden perusteella.

Snowy Town

Vyöhyke 1

Sijainti: kaupungin keskusta/ ydinkeskusta

Hae asuntoa
Aerial Photo of a City

Vyöhyke 2

Sijainti 1-2 km kaupungin keskustasta hyvien ulkoilureittien, julkisten liikenneyhteyksien ja palvelujen lähellä.

Hae asuntoa
Sunny Day in the City

Vyöhyke 3

Sijainti 2-3 km kaupungin keskustasta hyvien ulkoilureittien, julkisten liikenneyhteyksien ja palvelujen lähellä.

Hae asuntoa
Vuokra-asunnon haku: Services

ASUNNON
VASTAANOTTAMINEN

SenioriSolu Kotien tarjoamia vuokra-asuntoja voi hakea jättämällä meille asuntohakemuksen verkossa tai tulostamalla paparisen hakemuksen ja lähettämällä sen meille postitse.


Näin vastaanotat asunnon:

 1. Tutustu kokonaisvaltaiseen asumispalveluumme ja tee asuntohakemus. (SenioriSolu Kotien asuntoja voi hakea jättämällä meille asuntohakemuksen verkossa tai tulostamalla paparisen hakemuksen ja lähettämällä sen meille postitse.) Asuminen SenioriSolu Kotien asunnoissa on verrattavissa normaalin vuokra-asumiseen. Vuokran määrä vaihtelee sijainnin, asunnon kunnon ja rakennuksen valmistumisvuoden perusteella.

 1. Täytä hakemukseen tiedot, riittävän laajasti. Kerro myös syyt hakuun, koska huomioimme esimerkiksi kiireellisyyden.

 2. Lähetämme tarjouksen/ ilmoitamme hakijalle tai hakijan yhteyshenkilölle, kun hakukiriteereihin sopiva asunto vapautuu.

 3. Sovi esittely asuntotarjouksen ohjeiden mukaisesti.

 4. Hyväksy/hylkää tarjous ilmoittamalla siitä meille.

 5. Toimita pyydetyt liitteet ja maksa vakuusmaksu.

 6. Vuokrasopimuksen voit allekirjoittaa sähköisesti.

 7. Avaimet saat sopimuksen mukaan myös iltaisin ja viikonloppuisin.


Asuntoja tarjotaan asuntohakemusten perusteella. Täytä siksi aina ensin hakemus.

Hakemuksesi on voimassa kuusi kuukautta sen tekemisestä ja jos pystymme sinulle asuntoa tarjoamaan, saat meiltä asuntotarjouksen. Jos et tuona aikana saa yhtään asuntotarjousta, niin muista uusia hakemuksesi osoitteesta www.seniorisolukodit.fi/haeasuntoa. Jos teet kokonaan uuden hakemuksen, korvaa se aiemman hakemuksesi. Hakemuksen voimassaoloaikana olet automaattisesti mukana kaikkien niiden vapautuvien asuntojen asukasvalinnoissa, jotka täyttävät hakemuksellasi määritellyt kriteerit.

Vuokrasopimuksen tekemisen ehtona on, että asuntoon muuttavat hakemuksella mainitut henkilöt. Tarjottu asunto varataan hyväksymällä tarjous ja maksamalla vakuusmaksu. Ohjeet vakuusmaksun maksamiseen annetaan asuntotarjouksen yhteydessä. Tarjouksessa kerrotaan kehen tulee olla yhteydessä asuntonäytöstä sopimiseksi. Asunnonhakijoiden luottotiedot tarkastetaan Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä ja osoitetietojen oikeellisuus väestörekisteristä. Useimmissa tapauksissa mahdolliset maksuhäiriömerkinnät eivät ole asunnonsaannin este, vaan vaikuttavat vuokrasopimuksen muotoon ja vakuuden määrään.


ASUNTOHAKEMUKSEN MUUTOS
Mikäli haluat uusia / poistaa tai tehdä muutoksia hakemukseen, voitte olla yhteydessä vuokrauspalveluumme joko puhelimitse tai sähköpostitse osoitteessa info@seniorisolukodit.fi


VAKUUSMAKSU
Vakuusmaksu on tarkoitettu asunnon kunnon vakuudeksi ja vuokran vakuudeksi. Vakuus palautetaan asiakkaalle vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen noin kuukauden kuluessa. Palautus edellyttää, että kaikki asunnon avaimet on luovutettu, asunto on kunnossa ja siivottu sekä vuokrat ja muut mahdolliset saatavat on suoritettu. Sopimusta tehtäessä maksettu vakuusmaksu on esivuokrasopimus, jonka jälkeen sopimuksen irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi.

Vakuusmaksut

yksiö    1200 euroa
kaksio  1700 euroa
Kolmio  2500 euroa
4h+k     3000 euroa


Vakuusmaksu käytetään ensisijaisesti huoneistolle mahdollisesti aiheutetun vahingon korjauskuluihin sekä mahdollisiin siivouskuluihin. Jos ylimääräisiä kuluja ei aiheudu vakuusmaksu palautetaan vuokralaiselle asuntotarkastuksen jälkeen.

VUOKRASOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUS


Vuokrasopimuksen allekirjoitus hoituu sujuvasti sähköisen allekirjoitus-palvelun kautta.

 • Vuokrauspalvelu lähettää allekirjoittajan ilmoittamaan sähköpostiin linkin, jonka kautta vuokrasopimuksen pääsee allekirjoittamaan omilla pankkitunnuksilla.

 • Jokainen sopimuksen allekirjoittaja tarvitsee henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen sekä henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset. Jos sopimuksella on useampia osapuolia, kaikkien osapuolien tulee hoitaa allekirjoitus omalta osaltaan.

 • Parhaiten allekirjoittaminen onnistuu tietokoneilla. Esimerkiksi puhelimella tämä voi olla vaikeaa koska sopimus ja liitteet pitää lukea ja tallentaa. Allekirjoitetut dokumentit säilyvät palvelussa vain 30 vuorokautta, joten suosittelemme tallentamaan ne omalle koneelle.

 • Mikäli haluat allekirjoittaa vuokrasopimuksen henkilökohtaisessa tapaamisessa, varaathan ajan info@seniorisolukodit.fi tai puhelimitse.

Vuokra-asunnon haku: Text
bottom of page