Usein kysytyt kysymykset UKK

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

UKK

SenioriSolu Kodit

 
 

MITEN LÖYDÄN ITSELLENI SOPIVAN SEKÄ TURVALLISEN SENIORIASUNNON, JONKA LÄHELLÄ SIJAITSEVAT TARVITSEMANI ASUMIS- JA TERVEYSPALVELUT?

SenioriSolu Kodit etsii puolestasi juuri sinun tarpeisiisi sopivan vuokra-asunnon

 • Tarjoamme vuokralla asuville turvallisen vuokrakodin ja järjestämme asumista sekä terveyttä tukevat palvelut tarpeen mukaan. Lue lisää

 • Etsitkö omistusasuntoa? 
  SenioriSolu Kodit ei ole kiinteistönvälitysyritys, mutta yhteistyökumppaneinamme toimivat alan parhaat LKV ja IAT tutkinnot suorittaneet itsenäiset välittäjäyrittäjät Päijät-Hämeessä, jotka toimivat omina kiinteistönvälitysyrityksinään omistusasumiseen liittyvissä asioissa.

MITEN HAEN ASUNTOA?

 • Hakeminen vuokra-asuntoihin tapahtuu täyttämällä asunnonhakulomake verkkosivuillamme tai tulostamalla ja lähetämällä hakemus postitise. Asiakaspalvelu ottaa hakemuksia vastaan puhelimitse arkisin klo 10.00-13.00.

 • Omistusasunnon hakeminen tapahtuu omatoimisesti. SenioriSolu Kodit ei ole kiinteistönvälitysyritys, mutta yhteistyökumppaneinamme toimivat alan parhaat LKV ja IAT tutkinnot suorittaneet itsenäiset välittäjäyrittäjät Päijät-Hämeessä, jotka toimivat omina kiinteistönvälitysyrityksinään omistusasumiseen liittyvissä asioissa.

KUINKA KAUAN VUOKRA-ASUNTOHAKEMUS ON VOIMASSA?

Vuokra-asuntohakemus on voimassa 6 kuukautta hakemuksen jättämisestä. Hakemuksen voi uusia helposti, mikäli määräaika on umpeutumassa eikä hakemusta vastaavaa asuntoa ole löytynyt.

HOIDATTEKO ASUNNON HANKINTAAN JA MUUTTOON LIITTYVÄT ASIAT PUOLESTANI?

​Etsimme asikkaiden toiveiden mukaisen vuokra- tai omistusasunnon. Hoidamme koko hankintaprosessin asiakkaan puolesta. Asunnon löydyttyä, autamme tarvittaessa käytännön järjestelyissä.


Järjestämme tarvittaessa esimerkiksi muuttopalvelun avaimet käteen periaatteella muuttopalveluja tarjoavan yhteistyökumppanimme välityksellä.

AUTATTEKEKO VANHAN ASUNNON MYYNNISSÄ?

Autamme vanhan asunnon myyntiprosessissa, mikäli siihen on tarvetta. SenioriSolu Kodit myös ostaa käyttötarkoituksen mukaisia asuntoja, sekä tarjoaa mahdollisuuden käänteiseen asuntokauppaan. Käänteisessä asuntokaupassa asunto-osakkeen omistus siirtyy meille ja jäät itse asuntoon vuokralle yhdessä sovituin ehdoin. Saat asuntosi sujuvasti myydyksi ilman välityskuluja, eikä sinun tarvitse muuttaa.
Asuntojen ostopalvelu on aina luottamuksellista ja yksityistä, eikä kuluja peritä ilman eri sopimusta. Laadimme yhdessä kaikki tarvittavat asiakirjat ja otamme riskit asunnon kunnosta.

KUINKA PALJON ASUMISEN TUEKSI TARVITTAVAT PALVELUT MAKSAVAT?

Tarvit­taessa omaan kotiin voi hankkia yksityisten, yhdistysten tai Päijät-Hämeen hyvinvoin­tiyhtymän tarjoamia kotihoi­to­pal­veluja. Maksat vain niistä palveluista jota todella tarvitset, etkä ole sidottu pakollisiin palvelupaketteihin. Säästä kuukausittan suuriakin summia, kun et maksa turhasta.


SenioriSolu Kotien palvelu­koor­di­naattori on  asiakkaiden apuna tarvittessa mm. asumiseen liittyvissä asioissa, palvelujen hankinnassa, lomakkeiden täyttä­misessä sekä tervey­den­tilaan, sairauksiin, kuntou­tukseen ja apuväli­neiden tarpeisiin liittyvissä kysymyksissä.


Esimerkkejä asiakkaiden käyttämistä lisäpalveluista (maksut palveluntarjoajan hinnaston mukaan)

 • Apua kotitöihin sekä iloista ja säännöllistä seuraa arkeen. Seurustelua, ulkoilua, ruuanlaittoa ja vaikka kuljetusapua. (GUBBE)

 • Ateriapalvelut valinnan mukaan (aamupala, lounas, iltaruoka sekä iltapala)

 • Siivouspalvelut

 • Pyykinhuoltopalvelut

 • Lääkehuollon ja hyvinvoinnin seurantapalvelut

 • Saunotusapu

 • Turvapuhelimen tai rannekkeen

 • Kauppapalvelu

 • Asiointiapu

SENIORISOLU KOTIEN ASIAKKAILLA ON MAHDOLLISUUS NAUTTIA MONENLAISESTA VIRIKETOIMINNASTA, MITÄ NE OVAT?

Järjestämme paikallisia tapahtumia ja kerhoja, joihin ovat tervetulleita kaikki kaupungin asukkaat vauvasta vaariin. 

Tapahtumissamme ovat mukana SenioriSolu Kodit kummit, sekä paikallisten oppilaitosten opiskelijoita. 

Tapahtumat ja kerhot ovat ilmaisia SenioriSolu Kotien asiakkaille.

Emme halua, että ikääntyviä asutetaan kaupunkikulttuurin ulkopuolelle laitostumaan, päinvastoin. Toimintamallimme ikääntyvien asumisen parissa on rakennettu asiakkaiden toiveita kuunnellen. 

 

MITEN VOIN SAADA VUOKRA-ASUNNON?

Hakeminen asuntoihin tapahtuu täyttämällä asunnonhakulomake verkkosivuillamme tai tulostamalla ja lähetämällä hakemus postitise. Et voi saada asuntoa ilman asuntohakemusta.

Asuntoja tarjotaan asuntohakemusten perusteella. Hakemuksesi on voimassa 6 kuukautta sen tekemisestä. 

Otamme sinuun yhteyttä, kun etsimäsi asunto vapautuu. Jos et saa asuntohakemuksen voimassaoloaikana yhtään asuntotarjousta, muistathan uusia hakemuksesi osoitteessa www.seniorisolukodit.fi/haeasuntoa, tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun arkisin klo 10.00-13.00 välisenä aikana.

KUINKA KAUAN ASUNTOHAKEMUS ON VOIMASSA?

Asuntohakemus on voimassa 6 kuukautta hakemuksen jättämisestä. Kun 6 kuukauden määräaika on umpeutumassa, voit uusia hakemuksen osoitteessa: www.seniorisolukodit.fi/haeasuntoa

MITEN LÖYDÄN ITSELLENI OIKEANLAISEN, SEKÄ TURVALLISEN SENIORIASUNNON, JONKA LÄHELLÄ SIJAITSEVAT TARVITSEMANI ASUMIS- JA TERVEYSPALVELUT?

SenioriSolu Kodit tarjoaa vuokra-asuntoja hissillisissä kerrostaloissa palveluiden ja julkisten liikenneyhteyksien lähellä. Taloissa on asukkaina kaikenikäisiä ihmisiä.

​​

Tarvit­taessa omaan kotiin voi hankkia asumis- ja terveyspalvelut haluamaltaan palveluntarjoajalta tai paikallisilta yhteistyökumppaneiltamme. Asuminen SenioriSolu Kotien tarjoamissa asunnoissa mahdol­listaa omatoimisen ja itsenäisen asumisen.

​Haluamme, että ihmiset voivat asua omassa kodissa mahdollisimman pitkään ja elää onnellista elämää virikkeellisessä asuinympäristössä.

Tarjoamme vuokralla asuville turvallisen vuokrakodin ja järjestämme asumista, sekä terveyttä tukevat palvelut tarpeen mukaan. Lue lisää

Omistusasujille olemme valinneet senioriasumiseeen sopivat myyntikohteet. Lue lisää.

KUINKA PALJON ASUMINEN SENIORISOLU KOTIEN ASUNNOISSA MAKSAA?

Asuminen SenioriSolu Kotien asunnoissa on verrattavissa normaalin vuokra-asumiseen. Vuokran määrä vaihtelee sijainnin-, asunnon kunnon- ja rakennuksen valmistumisvuoden perusteella, alk 490€/kk.

Tutustu esimerkkeihin, joissa olemme vertailleet asumisen hintoja.

OVATKO LEMMIKIT TERVETULLEITA ASUNTOIHIN?

Lemmikkieläimien pitämisestä huoneistossa sovitaan aina tapauskohtaisesti.

 

MITEN LÖYDÄN ITSELLENI OIKEANLAISEN, SEKÄ TURVALLISEN SENIORIASUNNON, JONKA LÄHELLÄ SIJAITSEVAT TARVITSEMANI ASUMIS- JA TERVEYSPALVELUT?

SenioriSolu Kodit auttaa sinua löytämään tarpeittesi mukaisen omistusasunnon itsenäisten kiinteistönvälitysyrittäjien avulla. 

Käytössäsi ovat alan parhaat LKV ja IAT tutkinnot suorittaneet itsenäiset välittäjäyrittäjät Päijät-Hämeessä. SenioriSolu Kodit ei ole kiinteistönvälitysyritys, vaan itsenäiset kiinteistövälittäjäyrittäjät toimivat SenioriSolu Kotien brändin alla omina yrityksinään.

 

JOUDUNKO ASUMAAN SENIORISOLUSSA VENTOVIERAIDEN IHMISTEN KANSSA?

Lähtökohtaisesti SenioriSolu Kotien yhteisölliseen asuntoon hakeutuvilla tulisi olla henkilöiden itsensä valitsema asuinkumppani tai -kumppanit, jotta eläminen sujuisi mahdollisimman mutkattomasti. Asuntoa haetaan yhdessä. Tässä linkki asunnonhakuun.

JOS HALUAMME SENIORISOLUUN, VOIMMEKO ITSE PÄÄTTÄÄ MINKÄLAISEEN ASUNTOON JA MILLE ALUEELLE HALUAISIMME MUUTTAA, VAI VUOKRATAANKO MEILLE VAIN JOKIN VAPAANA OLEVA ASUNTO?

Kartoitamme asunnonhakulomakkeessa esitetyt toiveet asunnon sijainnista ja etsimme niiden perusteella oikeanlaisen asunnon. On huomioitavaa, että prosessiin saattaa kulua aikaa useita kuukausia riippuen sen hetkisestä asuntotarjonnasta. Linkki asuntoihin ja hintoihin

TEHDÄÄNKÖ JOKAISELLE YHTEISÖLLISESSÄ SENIORISOLU KOTIEN ASUNNOSSA ASUVALLE ASUKKAALLE OMA VUOKRASOPIMUS?

Kyllä, jokainen asukas tekee oman vuokrasopimuksen. On kuitenkin huomioitava, että jos vuokran halutaan sisältävän esimerkiksi sähkö, vesi tai siivouspalvelut, on jokaisen asukkaan sopimuksessa oltava samat ehdot.

VELVOITETAANKO ASUKKAITA HANKKIMAAN LISÄPALVELUITA, KUTEN SIIVOUSTA TAI KOTIHOITOA, VAI VOIKO MAKSAA VAIN PELKKÄÄ VUOKRAA?

Jokainen asukas päättää itse omat palvelutarpeensa. SenioriSolu Kotien asukkailla on mahdollisuus laadukkaisiin terveys-, hoiva ja hyvinvointipalveluihin, jotka asukas voi itse tilata haluamaltaan paikalliselta palveluntarjoajalta, tai SenioriSolu Kotien valitsemilta luotettavilta yhteistyökumppaneilta. Autamme palveluiden valitsemisessa asiakkaitamme, sekä heidän omaisiaan. Linkki palveluihin

OVATKO LEMMIKIT TERVETULLEITA ASUNTOIHIN?

Lemmikkieläimien pitämisestä huoneistossa sovitaan aina tapauskohtaisesti.

+358 40 554 0223

Mukkulankatu 19, c/o StartHub, 15210, Lahti

 • Google Places
 • Facebook
 • Instagram

Tietosuoja  ©2020 SenioriSolu™ Kodit.